Renovatie van SMRU kliniek in Maela en Mawker Thai

Maela:

De Special Care Baby Unit (SCBU) is de afdeling speciaal voor zieke en premature pasgeborenen in de SMRU kliniek. De meeste babies blijven een aantal dagen opgenomen. Premature babies die erg vroeg zijn geboren blijven soms echter wel een aantal maanden in de SCBU.

De medics en nurses zijn speciaal opgeleid om voor deze babies te zorgen. Maar een deel van de zorg wordt ook door de ouders (met name de moeders) gedaan. In tegenstelling tot veel ziekenhuizen in Nederland, zijn de moeders hier 24/7 bij hun (zieke) babies. Wanneer sondevoeding nodig is, worden de moeders getraind en geven ze het daarna zelf, dag en nacht.

Stichting Malariadokters heeft het mogelijk gemaakt dat de SCBU in Maela geheel vernieuwd werd.

De oude SCBU was gebouwd van bamboe en hout en de moeders lagen met hun babies op de grond. Er was vaak plaatsgebrek, waardoor je letterlijk over een moeder en baby heen moest stappen.

De nieuwe SCBU heeft een betonnen vloer, mooie houten wanden en een goed dak met ventilatie systeem. Er is plek voor 8 babies met hun moeders en voldoende ruimte voor fototherapie. De SCBU kan nu veel beter schoongemaakt worden, wat helpt met het voorkomen van infecties.

Mawker Thai:

De SMRU kliniek in Mawker Thai is in 2010 gebouwd met geld van Stichting Malariadokters

In juli en augustus 2013 was het regenseizoen in volle gang wat 2-maal een overstroming veroorzaakte in de kliniek in Mawker Thai. Daardoor was er veel schade aan de kliniek. De herstel werkzaamheden zijn gecombineerd met de uitbreiding van de verloskamers en de SCBU en de nieuwe bouw van een kamer voor echografie en een Emergency Room.

De staf in Mawker Thai kan nu nog beter voor hun patienten zorgen. Gelukkig is er sindsdien geen overstroming meer geweest.