Goodmorning Boss

"Goodmorning Boss", elke keer weer grappig om zo begroet te worden. Na een rondje langs alle kantoren trek ik me terug in mijn hokje. Airco aan en even uitpuffen van de fietstocht.

Het kantoor van ZOA in Mae Sot, Thailand

Mijn werkdag is begonnen. Direct komt er iemand binnen met een gigantisch boek met op elke bladzijde een check die gecheckt en getekend moet worden. Daarna de belangrijkste dingen doen. Beginnend met de verbeter punten die we kregen in vorige audits van de EU en UNHCR. 

Samen met mijn team loop ik de punten door en zorgen we dat we de juiste maatregelen treffen om de projecten en het proces te verbeteren. Soms zijn het simpele verbeteringen, bijvoorbeeld dat degene die het geld uitgeeft en ontvangt niet dezelfde persoon kunnen zijn, soms zijn het lastige vragen, hoe zorgen we dat de "income generation" projecten economisch duurzaam worden?

Het ZOA team bestaat op dit moment uit ongeveer 35 man. De meeste zitten in het veld en ondersteunen de verschillende programma's. De rest zit op kantoor in Maesot en verzorgt de administratie, IT, logistiek, onderhoud en natuurlijk HR. Mijn verantwoordelijkheid ligt bij de tweede groep. In kleine teams van 2 tot vier man werken zij aan het optimaliseren van de programma's van ZOA in Thailand.

Het is een fantastisch en divers team. Sommige met flink veel ervaring en een aantal hele jonge, energieke nieuwelingen.